שלום וברכה
יישר כוח על השאלה.
כאשר דיין מתבקש להכריע בין דעות שונות הוא חייב לקיים קודם כל את "שמוע בין אחיכם". לאמור: הוא חייב לשמוע את הצדדים המתדיינים, ואז הוא יכול לקבל הכרעה, כאשר הנימוקים ברורים לו. שאלתך אינה הופכת אותי לדיין, אך אני נוהג לקיים את הכלל הזה בכל פסיקה הלכתית או הבעת דעה, ולהקדים את דברי הצדדים כולם, בעיקר כאשר יש לי עמדה משל עצמי, והחובה לפתוח קודם כל בשמיעת הדעה האחרת היא חיונית לבירור האמת.
איני יודע לומר מפני מה החליטו שרק בנים ולא בנות. זה גם נראה לי מוזר, כי חלק מהמטרה היא לשחרר את ההורים לחזור לחייהם, ואם הבנות בבית – מה הועילו חכמים בתיקונם. אני מעריך שהדבר קשור למצוות תלמוד תורה, ואם כן – בעולם בו הבנים לומדים תורה והבנות לא אפשר שזה מהווה חלק משיקול הדעת. אבל אני מתקשה לקבל עמדה זו, בשל החשיבות הגדולה של תלמוד תורה של הבנות – גם כפשוטו, וגם בראייה של מערכת תלמוד תורה כמערכה חינוכית כוללת, שהבנות מהוות 50% ממנה).
כללו של דבר, לא אוכל לומר דבר בלי לשמוע את הנימוקים שהביאו את המחליטים לכלל החלטה כזו, ולראות כיצד הם עונים על שאלת ההורים שצריכים לעבוד, ועל שאלת החינוך של הבנות, ואז אפשר יהיה לדון בשאלה.
כל טוב
יובל שרלו
הרב שרלו הוא ראש תחום אתיקה בארגון רבני צהר
לקריאה נוספת:
כתיבת תגובה