בית » שאלות » אתיקה דתית » כיצד ייתכן שתעשיית הבשר מקבלת חותמת כשרות למרות שיש שם צער בעלי חיים?

כיצד ייתכן שתעשיית הבשר מקבלת חותמת כשרות למרות שיש שם צער בעלי חיים?

שאלה:

שלום רב.

כידוע, חלק מהשיטות הנהוגות בתעשיית המזון מהחי הן: כליאה, צפיפות, סירוס, גדימת קרניים, נזם דוקרני, חשמל, קטימת מקורים, הזרעה, חטיפת עגלים, משלוחים חיים ועוד ועוד, והצפיפות והתנאים הסניטרים הירודים גורמים למחלות, זיהומים ומגפות.

שאלתי היא, כיצד יתכן שכל הבשר, החלב והביצים בשוק מקבלים חותמת כשרות למרות איסור צער בעלי-חיים מהתנ”ך?

תשובה:

מאת הרב יובל שרלו

שלום וברכה

הסוגיה שאתה עוסק בה היא חשובה מאין כמותה.

גם אנחנו, ב”צהר לאתיקה” השקענו בה מאמץ רב בעבר. ראה לדוגמה: נייר עמדה על צער בעלי חיים בתעשיית המזון, את השולחן העגול שקיימנו עליו ועוד הרבה חומר באתר שלנו.

לנו אין סמכות לשלול תעודת כשרות, ואני גם לא בטוח שזו הדרך הנכונה ללכת בה. הדרך שאנחנו מנסים לקדם את הדבר (נעצרה מעט בגלל הקורונה, ובגלל היעדרה של ממשלה יציבה בשנה האחרונה) היא להתקדם כל הזמן ביחד עם המגדלים, המובילים, המשחטות וכדו’, מתוך הכרה של כולם שהמצב הנוכחי לא יכול להימשך כפי שהוא.

אני מעריך שזו דרך שתצליח יותר, ומקווה מאוד שעוד ועוד אנשים יירתמו לו, ובשעה שהם מכריעים האם לצרוך בשר זה או אחר – הם יראו חשיבות עליונה גם בצער בעלי החיים, ובכל התהליך התעשייתי שלו.

כל טוב, והערכה גדולה לסוגיה שהעלית

יובל שרלו
הרב שרלו הוא ראש תחום אתיקה בארגון רבני צהר

לקריאה נוספת:

לשאלות נוספות

חפשו שאלה בכל נושא:

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר.

Thumbnail image credit:
מקור תמונה


סרטונים אחרונים לכל הסרטונים