כיבוד הורים ושיתוף עם הארוס

שאלה:

שלום הרב, אני ב"ה מאורסת, מתחתנת בעוד חודשיים. רציתי לשאול עד כמה יש דברים שחשוב לשתף בן זוג או מה פחות. קרה מקרה שאחותי (21 בערך) התחצפה אל אבא שלי, והוא הביא לה סטירה, וזה שוק לגמריי, והיה ביניהם הטחות של דברים ממש לא נעימים והיא יצאה מהבית בסערה, אבא שלי קשה לו לשלוט על הכעס שלו, ואני הייתי בסיטואציה והרגשתי צורך לדבר איתו קצת ביד קשה, הרגשתי שקצת "חינכתי" אותו, הוא אדם שקצת קשה לו להקשיב ואם הוא נעול על משהו אז השינוי לא ייעשה בצורה מייטבית, זה סיפור אחד בעניין כיבוד הורים, האם נכון איך שנהגתי.. אני יותר קוראת על הורות, פסיכולוגיה, ניתוח התנהגות, השהיית תגובה וכו' לכן רואה את הסיטואציה ממקום אחר, אולי בתור בת אסור לי לחנך ולהגיד להורה מה הדרך הנכונה ומה הטעות שלו..אבל הרגשתי צורך אדיר לומר מה שעל הלב שלי, ראיתי שאבא שלי פועל לא נכון... והשאלה השנייה, זה האם לשתף את הארוס שלי, שאני משתפת אותו בהכל, על מה עובר עליי, להכין אותו להיכרות עם אבא שלי ועל האופי שלו, ושזה השפיע עליי היום... והאם זה פחות רלוונטי, שיכיר אותו איך שהוא ולשמור את זה לעצמי.

תשובה:

שלום וברכה

לפני כל דבר אחר, זכו בשמחה להקים בית נאמן וטוב, קדוש וטהור, שבו גם יהיה תיקון ושינוי מכל מה שאת "סוחבת" מדברים שאת לא אוהבת במקום בו את גדלה עכשיו. זה התיקון היותר גדול ובעזרת ה' ישרו בביתכם אהבה ושמחה שלום ורעות.

את צודקת שאכן ילדים לא מחנכים הורים והם צריכים לכבד אותם. אולם מאידך גיסא, לא זו בלבד שלא הותר לאבא לפגוע בבת, ולפעול בכעס ובאלימות כלפי ילדיו, אלא שיש לך גם חובת הגנה על אחותך, ודאגה לעתידך. על כן, עצם העובדה שדברת עם אביך על כך היא מעשה נכון וטוב. איני יודע כמובן באיזו עוצמה היה השיח, והאם אפשר היה לעשות זאת בדרך פוגענית פחות וכדו', אולם אל לך להצטער על מה שעשית. הטוב יותר הוא אכן לקחת את כל הידע המקצועי שלך ולשאול מה את יכולה לעשות להיטיב את המצב בדרך שהיא העדינה ביותר והרגישה ביותר מצד כיבוד הורים, ולהתכונן למקרים עתידיים אם יבואו.

זו המשמעות של .תיקון ותשובה.

לגבי שיתוף ארוס: בדרך כלל, טוב הדבר לשתף. אתם הולכים לכרות ברית ביניכם, והיא נוגעת גם במקומות האישיים והאינטימיים. לא זו בלבד, אלא שכפי שכתבת – הוא עומד להיכנס למשפחה, וכדאי להתכונן למצבים שונים. על ידי כך הוא גם מכיר אותך טוב יותר, אתם כורתים ברית נאמנה יותר, והוא גם ידע "לרקוד" איתך באופן מכוון יותר, לאור מה שעבר עלייך.

זו כמובן לא חובה, ואם את חשה שזה לא אפשרי לך – זה יגיע בהמשך. אבל נקודת המוצא היא שכדאי לעשות כך.

כל טוב ושמחה גדולה,

יובל שרלו
הרב שרלו הוא ראש תחום אתיקה בארגון רבני צהר

לקריאה נוספת:

שאלה זו פורסמה לראשונה באתר "כיפה"

שאלות נוספות

חזרה לתפקוד ציבורי לאחר פגיעה מינית: זכויות, תנאים ומי אחראי להערכת המסוכנות?

האם יש כפרה לאדם שפגע מינית בתוך הקהילה?

איך להתמודד עם חילוקי דעות עם ההורים בנושא חינוך הילדים לפי ההלכה?

האם מותר לשקר לכבוד פורים?

התנהלות בקבוצות וואטסאפ: גבולות השיח מול חובת האחריות

איך ליישב סכסוך ולשקם קשר עם אחות מרוחקת?

השקעה במניות של חברות שפועלות בניגוד לערכי מוסר יהודיים: דיון הלכתי ומוסרי

אתיקה במקום העבודה: האם לדווח לצרכנים על שימוש בחומרים משמרים אסורים כדי להאריך את חיי המדף של המוצרים?

עוד בצהר לאתיקה

סרטונים

חשיבות החזרת חללים בעסקה לשחרור חטופים

מאמרים

אחריות על איבוד שליטה

סרטונים

פורים, פוליטיקה ואקטואליה: מסיפור המגילה למציאות של ימינו

מאמרים

למה לא להשתכר בפורים?

מגילת אסתר

מאמרים

פסק הלכה מיוחד: כיצד לחגוג את פורים בצל המלחמה?

סרטונים

פרשת תצווה: מדוע גם השלטון חייב לשמור על ענווה?

מאמרים

הרב יובל שרלו לערוץ 7: כשהמוסר האנושי פוגש את מחיית עמלק

מאמרים

קיימות יהודית

הרב יובל שרלו

סרטונים

פרטיות החטופים מול האינטרס הציבורי לדעת: איפה עובר הגבול?

סרטונים

פרשת תרומה: האם העשיר לא הכי משמעותי?

סרטונים

סכנות והשלכות של הבינה מלאכותית – AI

יש לך שאלה לצוות המקצועי שלנו?