בית » שאלות » אתיקה שלטונית » חופש ביום הבחירות – גם למי שלא מצביע?

חופש ביום הבחירות – גם למי שלא מצביע?

שאלה:

מטרידה אותי שאלה. מדינת ישראל מעניקה יום חופש על חשבונה לכל המשק. האם זה אתי להתנות את יום החופש בהצבעה? כלומר: שמי שלא מצביע ביום הבחירות לא יחשב לו היום הזה ליום חופש על חשבון המדינה, וזו תהיה חופשה על חשבונו? בדרך כזו ניתן להתמודד עם מעשה לא מוסרי שבו אדם מקבל יום חופשי על מנת להצביע ובפועל לא מצביע, וגם לא הולך לעבודה (כמובן, בהנחה שקיים מנגנון שמתחשב במאושפזים באסירים וכדומה). וכמובן להעלות את אחוז ההצבעה, שזהו אינטרס ציבורי של כולנו.

תשובה:

מאת הרב יובל שרלו

שלום וברכה

לשאלה זו היבטים רבים מאוד. לא רק אתיים. היבטים הנוגעים ליעילות ההחלטה, האם היא אכן מביאה לאחוז הצבעה גדול יותר, האם יהיה נכון מבחינה ציבורית להתנות את החופשה בהתניה (ואז לתת שליטה מסוימת של המעבידים על העובדים וכדו'), ועוד.
לכן, אבודד רק את ההיבט האתי.
יש להבחין בין המחויבות האתית של הבוחר, ובין ההחלטה של המדינה. מבחינת הבוחר, בשל העובדה שהוא לא ביקש את יום החופשה לא ניתן להטיל עליו את החובה לממש את ההצבעה. אי אפשר לחייב אדם שקיבל משהו שהוא לא ביקש ולא בהכרח מעוניין בו לתת את התמורה לכך. יחד עם זאת, לא יהיה זה נכון להתעלם מהעובדה שמגמת יום השבתון הזה הוא להביא להצבעה, ולכן מוטלת עליו חובה אתית, אם כי ברמה נמוכה, ללכת ולהצביע.
לגבי המדינה: מבחינה אתית, המדינה רשאית לקבוע כי רק מי שהולך להצביע זכאי לשבתון. אולם אני מבקש להדגיש שוב כי יש למדינה שיקולים נוספים למה לא לעשות כך.

כל טוב

יובל שרלו
הרב שרלו הוא ראש מרכז האתיקה בצהר

לקריאה נוספת:

לשאלות נוספות

חפשו שאלה בכל נושא:

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

25 תגובות על “חופש ביום הבחירות – גם למי שלא מצביע?”

  1. baccarat online הגיב:

    I'm writing on this topic these days, baccarat online, but I have stopped writing because there is no reference material. Then I accidentally found your article. I can refer to a variety of materials, so I think the work I was preparing will work! Thank you for your efforts.

  2. Quqjun הגיב:

    order montelukast 10mg without prescription viagra order sildenafil 50mg uk

  3. Dfcpeb הגיב:

    i need help with my research paper help me with my research paper purchase sulfasalazine pills

  4. Semltg הגיב:

    purchase doxycycline online cheap ventolin 2mg usa order cleocin 150mg without prescription

  5. Vrpsid הגיב:

    order generic temovate buspar uk buy cordarone 200mg pill

  6. Mpqyec הגיב:

    order indocin 50mg for sale cheap cenforce 50mg buy cenforce 100mg pills

  7. Qftizu הגיב:

    famotidine 40mg without prescription order remeron 30mg generic order remeron pills

  8. Afxytv הגיב:

    buy doxycycline 200mg online order generic medrol purchase medrol pills

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *


סרטונים אחרונים לכל הסרטונים