הרב שרלו תומך בצום 500 הדקות של מטה משפחות החטופים: "מאוד מתאים להיות שותף"

תקציר

לציון 500 ימים לשבי החטופים קבעו במטה המשפחות יום צום של 500 דקות | הרב יובל שרלו: "זו אמירה שאנחנו כולם ביחד כואבים את המציאות הזאת, גם אלה שתומכים בעסקה גם אלה שמתנגדים לה. ולוואי ותהיה זו הפעם האחרונה שנזדקק לו"

מטה המשפחות להחזרת החטופים הכריז כי יקיים יום צום בן 500 דקות ביום שני ה-17/02/25 לאות ציון 500 ימים לשבי החטופים. הצום חל בשעה 11:40 ועד השעה 20:00 ולאחריו יתקיים עצרת בכיכר החטופים בתל אביב. הרב יובל שרלו השיב לשאלת "חדשות כיפה" בנוגע לצום והמשמעויות שלו.

תשובת הרב יובל שרלו:

"'וצומו עליי', לא ברור מה ביקשה אסתר להשיג בצום הזה, שכן הכתוב איננו מדבר על תפילה או זעקה. גם מסוף המגילה, שכתוב 'דברי הצומות וזעקתם' לא ברור שמדובר דווקא על הצום הזה. נראה יותר שאסתר לא רצתה להיות לבד. היא רצתה לדעת שהיא שליחת ציבור, שהציבור איתה, והעובדה שכולם יצומו שלושה ימים, וגם נערותיה, היא זו שתגרום לכך שהיא לא תלך לבד לשם, אלא היא תהיה יחד עם כולם", פותח הרב בצום שביקשה אסתר המלכה ממרדכי לפני כניסתה לאחשוורוש.

"צומה של אסתר המלכה קשור מאוד לצום שהוכרז היום", אומר הרב שרלו. "אין חובה הלכתית כזאת, וזו גם לא תפילה לריבונו של עולם. זו אמירה שאנחנו כולם ביחד כואבים את המציאות הזאת, גם אלה שתומכים בעסקה גם אלה שמתנגדים לה. נראה לי מאוד מתאים להיות שותף. מי שלא קיבל עליו צום אתמול במנחה אינו מקיים צום שהוא בעל משמעות הלכתית, אבל משמעות חברתית עמוקה יש לכך. ולוואי ותהיה זו הפעם האחרונה שנזדקק לו".

מאמרים נוספים בנושא

מאמרים

לבחור בטוב ולמאוס ברע

מאמרים

"הארץ הזו מסוכנת": האזהרה של משה רבנו שכולנו העדפנו לשכוח

מאמרים

"נבל ברשות התורה": כששמירת החוק הופכת למסווה לשחיתות

מאמרים

עינוי דין בחסות החוק: למה מערכת המשפט כבר לא נגישה לאזרח הפשוט?

מאמרים

לא רק אבל: ימי החורבן כהזדמנות לתיקון חברתי

הרב יובל שרלו

מאמרים

אלו ואלו דברי א־לוהים חיים, והלכה

מאמרים

החזון שמעבר למשבר: כיצד נטיעה לטווח ארוך תבטיח את קיום האומה?

מאמרים

דברים שרואים משם רואים גם מכאן

עוד בצהר לאתיקה

לקחת עיצוב ממעצבת ולשכפל ב-AI: גזל או חיסכון לגיטימי?

המחיר על המוצר זול מהקופה: מה עושים כשיש טעות במחיר בחנות?

איש נשען עם חליפה בראיו עבודה

המלכודת שבארון המנהל: מותר לי לשמוע לשון הרע על עצמי?

לפטר עובדים מסורים עבור כלי בינה מלאכותית? 

חוסך לחתונה ודורש הנחה מהישיבה – הוגן?

קרב בין הלב לשכל: לחזור לבחור שהשתנה?

נמאס לי לזייף אמונה: מה עושים כשהשמיים סגורים?

שילמתי על סדנת אפייה, מותר לי להעביר את המתכון לחברה?